Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone kotlety w sosie pieczarkowym podane z makaronem kokardki.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1200
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2080
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 502
Składniki
Do mięsa mielonego dodaję wszystkie suche przyprawy: sól, pieprze, majeranek, czosnek, bułka tarta i jajka. Całość wyrabiamy około 10-15 minut aż składniki dobrze się połączą z mięsem. Tak wyrobiony farsz na kotlety umieszczony w miseczce zawijamy folią i wstawiamy do lodówki na godzinę. Po godzinie formujemy z mięsa kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
W między czasie w oddzielnych garnczkach gotujemy makaron i sos pieczarkowy.
Ugotowany makaron odcedzamy na durszlaku i nakładamy na talerz, polewamy sosem, układamy na nim kotleta mielonego przekrojonego wzdłuż na pół a pozostałą połowę kroimy na mniejsze kawałki, które układamy wokół ułożonego kotleta. Dekorujemy papryczkami Piri Piri i natką świeżego selera.
Smacznego!!!