Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki wołowinie i burakom kotlet mielony ma niepowtarzalny smak.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8090
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9863
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4535
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 545
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8090
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1168
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9863
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4535
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 545
Składniki
Cebulę obieramy i drobno siekamy ,buraczki kroimy w małą kostkę. Do mięsa mielonego dodajemy cebulę ,buraczki ,żółtka ,sok oraz kapary. Doprawiamy solą i pieprzem ,wyrabiamy i wstawiamy do lodówki na ok. 20 min. Natkę pietruszki siekamy ,dodajemy do mięsa ,mieszamy i formujemy kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju ,osączamy przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190°C i pieczemy 15 min. Tłuszcz na którym kotlety się smażyły oprószamy mąką ,gotujemy kilka minut ,doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy ziemniaki. Podałem z surówką z młodej kapusty.