Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne mięsko dla całej rodzinki na niedzielny obiad.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30962
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3657
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4916
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30962
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3657
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4916
Składniki
Fileta dokładnie opłukać, pozbyć się żyłek, dokładnie osuszyć na ręczniku papierowym i zmielić przez grube sito. Cebulę obrać, bardzo drobno posiekać i zeszklić na oleju, po czym odstawić do ostudzenia. Następnie do mięsa dodać namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerkę, zeszkloną cebulę, jajka, paprykę, czosnek, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić ręką mięsną masę. Na dłoni formować zgrabne kotlety, obtaczać w panierce i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. SMACZNEGO.