Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony z nadzieniem sera mozzarella, z ziemniakami i mizerią, danie lubiane przez wielu smakoszy. Z podanego przepisu wychodzi 10 kotletów z niespodzianką (kulką serową).
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 764
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1587
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6098
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8932
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 764
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1587
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6098
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8932
Składniki
Wypłukane, osuszone mięso mielimy razem z czosnkiem i cebulą, doprawiamy solą, majerankiem i pieprzem do smaku, wbijamy jajka i wyrabiamy farsz do odpowiedniej kleistości.
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Z farszu formujemy kotlety.
Do każdego kotleta wkładamy po jednej kulce sera mozzarella, ładnie zlepiamy i układamy na rozgrzanej z tłuszczem patelni.
Smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor, kilkakrotnie przewracamy kotlety podczas smażenia. W między czasie obieramy ogórki ze skórki, kroimy w plasterki i robimy mizerię, doprawiamy solą, bazylią i pieprzem do smaku, dodajemy śmietanę i mieszamy wszystkie składniki.
Gdy kotlety usmażą się wykładamy je na talerze, dodajemy ziemniaki i mizerię którą dekorujemy 3 kwiatkami zrobionymi z plasterków ogórka.
Smacznego :)