Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony z nadzieniem sera mozzarella, z ziemniakami i mizerią, danie lubiane przez wielu smakoszy. Z podanego przepisu wychodzi 10 kotletów z niespodzianką (kulką serową).
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 280
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 28
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 59
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 91
Rosół z kaszą jęczmienną to świetna alternatywa dla tradycyjnego polskiego pr...
Odsłon: 280
Mieszanka przypraw baharati jest nieodzownym dodatkiem do mięsa mielonego, (w...
Odsłon: 28
Ekspresowa przekąska pełna smaku.
Odsłon: 59
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 91
Składniki
Wypłukane, osuszone mięso mielimy razem z czosnkiem i cebulą, doprawiamy solą, majerankiem i pieprzem do smaku, wbijamy jajka i wyrabiamy farsz do odpowiedniej kleistości.
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Z farszu formujemy kotlety.
Do każdego kotleta wkładamy po jednej kulce sera mozzarella, ładnie zlepiamy i układamy na rozgrzanej z tłuszczem patelni.
Smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor, kilkakrotnie przewracamy kotlety podczas smażenia. W między czasie obieramy ogórki ze skórki, kroimy w plasterki i robimy mizerię, doprawiamy solą, bazylią i pieprzem do smaku, dodajemy śmietanę i mieszamy wszystkie składniki.
Gdy kotlety usmażą się wykładamy je na talerze, dodajemy ziemniaki i mizerię którą dekorujemy 3 kwiatkami zrobionymi z plasterków ogórka.
Smacznego :)