Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony z nadzieniem sera mozzarella, z ziemniakami i mizerią, danie lubiane przez wielu smakoszy. Z podanego przepisu wychodzi 10 kotletów z niespodzianką (kulką serową).
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Wypłukane, osuszone mięso mielimy razem z czosnkiem i cebulą, doprawiamy solą, majerankiem i pieprzem do smaku, wbijamy jajka i wyrabiamy farsz do odpowiedniej kleistości.
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. Z farszu formujemy kotlety.
Do każdego kotleta wkładamy po jednej kulce sera mozzarella, ładnie zlepiamy i układamy na rozgrzanej z tłuszczem patelni.
Smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor, kilkakrotnie przewracamy kotlety podczas smażenia. W między czasie obieramy ogórki ze skórki, kroimy w plasterki i robimy mizerię, doprawiamy solą, bazylią i pieprzem do smaku, dodajemy śmietanę i mieszamy wszystkie składniki.
Gdy kotlety usmażą się wykładamy je na talerze, dodajemy ziemniaki i mizerię którą dekorujemy 3 kwiatkami zrobionymi z plasterków ogórka.
Smacznego :)