Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponuję danie z kotletów mielonych, ziemniaków i sosu z groszkiem zielonym i marchwią.
nóż, maszynka do mielenia mięsa, patelnia, garnek,
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 73
Dziś do pracy.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 74
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15375
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 287
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 73
Dziś do pracy.
Odsłon: 99
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 74
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15375
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 287
Składniki
Mięso z łopatki płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy z wody. Mielimy przez sitko 4 mm razem z czosnkiem i cebulą. Dodajemy jajka, bułkę tartą, pieprz i sól. Wyrabiamy 15-20 minut, żeby dobrze wymieszały się składniki. Przykrywamy folią i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Po godzinie wyjmujemy z lodówki, formujemy kotlety i smażymy na w gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
W między czasie gotujemy ziemniaki i sos z groszku i marchwi. Sos przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, zagęszczamy skrobią ziemniaczaną i zabielamy śmietaną.
Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i sosem z zielonego groszku i marchwi. Smacznego !!!