Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony podany z ziemniakami i mizerią z ogórków.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 298
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2177
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1667
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 372
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 298
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 2177
Szukasz pomysłu na wyjątkowy obiad? Znudził Ci się tradycyjny schabowy? Ten p...
Odsłon: 1667
Witam serdecznie wszystkich odwiedzających mojego bloga kulinarnego chciałab...
Odsłon: 372
Składniki
Wypłukane, osuszone mięso mielimy razem z czosnkiem i cebulą, doprawiamy solą, majerankiem i pieprzem do smaku, wbijamy jajka i wyrabiamy farsz do odpowiedniej kleistości. Z farszu formujemy kotlety i układamy na rozgrzanej z tłuszczem patelni. Smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor, kilkakrotnie przewracamy kotlety podczas smażenia.
W między czasie obieramy ziemniaki, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Obieramy ogórki ze skórki, kroimy w plasterki i robimy mizerię, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i koper, śmietanę i mieszamy wszystkie składniki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i mizerią z ogórków. Smacznego!!!