Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny mielony podany z ziemniakami i mizerią z ogórków.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 793
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5601
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9459
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 211
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 793
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5601
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9459
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 211
Składniki
Wypłukane, osuszone mięso mielimy razem z czosnkiem i cebulą, doprawiamy solą, majerankiem i pieprzem do smaku, wbijamy jajka i wyrabiamy farsz do odpowiedniej kleistości. Z farszu formujemy kotlety i układamy na rozgrzanej z tłuszczem patelni. Smażymy kotlety z obu stron na rumiany kolor, kilkakrotnie przewracamy kotlety podczas smażenia.
W między czasie obieramy ziemniaki, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Obieramy ogórki ze skórki, kroimy w plasterki i robimy mizerię, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i koper, śmietanę i mieszamy wszystkie składniki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i mizerią z ogórków. Smacznego!!!