Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i aromatyczne danie na uroczysty obiad .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5428
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 936
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1377
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5428
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 936
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1377
Składniki
Filet pokroić w plastry ,lekko rozbić.Jajko roztrzepać.Plastry fileta doprawić przyprawą do kurczaka zanurzyć w jajku.
Obtoczyć w tartej bułce.
Cebulę obrać pokroić w piórka.Pieczarki obrać pokroić.Cukinię zetrzeć na tarce o grubszych otworach.Paprykę pokroić w kostkę.Równocześnie rozgrzać olej na patelni do smażenia kotletów jak również w rondelku do podsmażenia warzyw.Do rozgrzanego oleju w rondelku wrzucić cebulę chwilę smażyć dodać pieczarki ,paprykę cukinię doprawić solą i pieprzem dusić 5 min pod koniec doprawić ziołami prowansalskimi.Na patelni smażyć kotlety na lekko rumiano z obu stron.
Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.Na kotlety nałożyć warzywa.
Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach posypać na warzywa.
Wstawić do nagrzanego piekarnika , piec do zrumienienia sera.Smacznego.!!!