Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy

Kotlet schabowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 99

Dodano:

Odsłon: 577

Kotlet z mięsa wieprzowego , popularnie "schabowy" to rozbite cienko plastry schabu, obtoczone w jajku i bułce tartej , usmażone na tłuszczu .

Składniki

  • 25 dkg schabu (2 kotlety)
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • sól , pieprz
  • tłuszcz
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlet schabowy

Przygotowanie

  1. Mięso opłucz , osusz ręcznikiem papierowym , rozbij na cienkie plastry , osól , opieprz . Przygotuj dwa talerze do jednego wbij jajko a do drugiego wsyp bułkę tartą . Obtocz najpierw w jajku a potem w bułce . Na patelni zagrzej tłuszcz , smaż kotlety na małym ogniu po obu stronach na jasno złoty kolor .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń