Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet z mięsa wieprzowego , popularnie "schabowy" to rozbite cienko plastry schabu, obtoczone w jajku i bułce tartej , usmażone na tłuszczu .
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6622
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2131
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6622
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2131
 
         
         
                Składniki
Mięso opłucz , osusz ręcznikiem papierowym , rozbij na cienkie plastry , osól , opieprz . Przygotuj dwa talerze do jednego wbij jajko a do drugiego wsyp bułkę tartą . Obtocz najpierw w jajku a potem w bułce . Na patelni zagrzej tłuszcz , smaż kotlety na małym ogniu po obu stronach na jasno złoty kolor .