Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodymi ziemniakami i surówką z rzodkiewek i jogurtu.
nóż, tłuczek do mięsa, patelnia
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8038
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1159
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9816
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4520
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 531
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8038
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1159
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9816
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4520
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 531
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, posypujemy solą i pieprzem. Nagrzewamy patelnię z tłuszczem. Plastry schabu panierujemy w rozbełtanym jajku i zmieszanej mące pszennej z bułką tartą. Panierowane plastry układamy na gorącym tłuszczu na patelni i smażymy z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy wyszorowane, w łupinach młode ziemniaki i robimy surówkę z rzodkiewek i jogurtu. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z rzodkiewek, dekorujemy koperkiem. Smacznego !!!