Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodymi ziemniakami i surówką z rzodkiewek i jogurtu.
nóż, tłuczek do mięsa, patelnia
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2550
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3136
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102038
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6424
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2550
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3136
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102038
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6424
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, posypujemy solą i pieprzem. Nagrzewamy patelnię z tłuszczem. Plastry schabu panierujemy w rozbełtanym jajku i zmieszanej mące pszennej z bułką tartą. Panierowane plastry układamy na gorącym tłuszczu na patelni i smażymy z obu stron na rumiany kolor do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy wyszorowane, w łupinach młode ziemniaki i robimy surówkę z rzodkiewek i jogurtu. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką z rzodkiewek, dekorujemy koperkiem. Smacznego !!!