Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy posypany papryką wędzoną

Kotlet schabowy posypany papryką wędzoną

Autor:

Przepisów i artykułów: 2383 Ocena: 15402

Dodano:

Odsłon: 13281

Takie schabowe to niebo w gębie.

Składniki

  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Papryka wędzona
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
  • Bułka tarta do panierki
  • Mleko
  • Jajko 2 szt.
  • Płatki kukurydziane do panierki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym. Posypać solą i pieprzem , następnie papryką wędzoną i na odłożyć w chłodne miejsce na godzinę. Bułkę tartą wymieszać z płatkami, zaś jajka rozbełtać z mlekiem. Kotlety rozbić dosyć cienko, maczać w jajku i panierować w bułce tartej wymieszanej z płatkami. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń