Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie przepis na szybki obiad, który robi się dosłownie w 25 minut? Nie chcecie? No to macie ;) Soczysty schab, do tego podsmażone ziemniaki i moje ulubione szparagi <3 Wiem, że nie mogę, ale sezon tra tak krótko, a one są tak pyszne, więc biorę dwa tabsy :P i jest git! Danie poleca się na szybki obiad Arek Gie
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 996
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 625
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4047
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 66
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 996
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 625
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4047
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 66
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku, tak na aldente. Odcedzamy i smażymy na rozgrzanym smalcu razem z pokrojonym boczkiem. Ze szparagów obłamujemy "dół", tam, gdzie same pękną. Układamy na blaszce, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieczemy przez kwadrans w 200°C. Kotlety oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcze. Mięso smażymy po 3 minuty z każdej strony. Po przełożeniu na drugą stronę, polewamy gorącym tłuszczem. Podajemy zaraz po przygotowaniu.