Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy z kością podany z ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami.
tłuczek do mięsa, patelnia, garnek,
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2977
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2977
Składniki
Kawałki schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy i panierujemy w rozbełtanym jajku i tartej bułce.
Tak przygotowane kotlety smażymy na gorącym tłuszczu (najlepiej na smalcu) na rumiany kolor i do ich miękkości. W między czasie gotujemy ziemniaki.
Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i marynowanymi ogóreczkami. Smacznego!!!