Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet podany po staropolsku.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12440
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13384
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5660
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12440
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1403
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13384
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5660
Składniki
Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem. Cebulę obrać, poszatkować, dodać do mleka, wsypać paprykę i przyprawy do smaku. Następnie zalać kotlety, wstawić w chłodne miejsce co najmniej na 3-4 godziny a najlepiej na noc. Kotlety wyjąć z marynaty, osuszyć, maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoto. Podawać z młodymi ziemniakami i tradycyjnie z zasmażaną młodą kapustą.