Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet podany po staropolsku.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 921
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12753
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1014
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 921
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12753
Składniki
Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem. Cebulę obrać, poszatkować, dodać do mleka, wsypać paprykę i przyprawy do smaku. Następnie zalać kotlety, wstawić w chłodne miejsce co najmniej na 3-4 godziny a najlepiej na noc. Kotlety wyjąć z marynaty, osuszyć, maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoto. Podawać z młodymi ziemniakami i tradycyjnie z zasmażaną młodą kapustą.