Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet podany po staropolsku.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 21
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Wykonanie: Kotlety opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem. Cebulę obrać, poszatkować, dodać do mleka, wsypać paprykę i przyprawy do smaku. Następnie zalać kotlety, wstawić w chłodne miejsce co najmniej na 3-4 godziny a najlepiej na noc. Kotlety wyjąć z marynaty, osuszyć, maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej wymieszanej z mąką. Smażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron na złoto. Podawać z młodymi ziemniakami i tradycyjnie z zasmażaną młodą kapustą.