Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone panierowane plastry schabu, podane z ugotowanymi młodymi ziemniakami i buraczkami.
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 333
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 372
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 781
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 333
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 372
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 781
Składniki
Wymyte buraki ze skórą gotujemy do miękkości, około 1 godziny. Po ugotowaniu studzimy i obieramy ze skórki. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą, pieprzem i panierujemy w tartej bułce i rozbełtanym jajku. Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor do miękości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki i trzemy na większych oczkach buraczki. Starkowane buraczki podsmażamy na maśle z drobno pokrojoną w kostkę cebulą. Buraczki podczas smażenia doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i buraczkami. Smacznego !!!