Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone panierowane plastry schabu, podane z ugotowanymi młodymi ziemniakami i buraczkami.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358394
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 216
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358394
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 216
Składniki
Wymyte buraki ze skórą gotujemy do miękkości, około 1 godziny. Po ugotowaniu studzimy i obieramy ze skórki. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą, pieprzem i panierujemy w tartej bułce i rozbełtanym jajku. Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor do miękości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki i trzemy na większych oczkach buraczki. Starkowane buraczki podsmażamy na maśle z drobno pokrojoną w kostkę cebulą. Buraczki podczas smażenia doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i buraczkami. Smacznego !!!