Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone panierowane plastry schabu, podane z ugotowanymi młodymi ziemniakami i buraczkami.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 95
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1973
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2859
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 95
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1973
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2859
Składniki
Wymyte buraki ze skórą gotujemy do miękkości, około 1 godziny. Po ugotowaniu studzimy i obieramy ze skórki. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą, pieprzem i panierujemy w tartej bułce i rozbełtanym jajku. Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor do miękości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki i trzemy na większych oczkach buraczki. Starkowane buraczki podsmażamy na maśle z drobno pokrojoną w kostkę cebulą. Buraczki podczas smażenia doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i buraczkami. Smacznego !!!