Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone panierowane plastry schabu, podane z ugotowanymi młodymi ziemniakami i buraczkami.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 757
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22795
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15201
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4909
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45722
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 757
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22795
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15201
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4909
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45722
Składniki
Wymyte buraki ze skórą gotujemy do miękkości, około 1 godziny. Po ugotowaniu studzimy i obieramy ze skórki. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy solą, pieprzem i panierujemy w tartej bułce i rozbełtanym jajku. Smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor do miękości mięsa. W między czasie gotujemy ziemniaki i trzemy na większych oczkach buraczki. Starkowane buraczki podsmażamy na maśle z drobno pokrojoną w kostkę cebulą. Buraczki podczas smażenia doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny do smaku. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i buraczkami. Smacznego !!!