Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny mój eksperyment w kuchni na smaczne danie na obiad.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1047
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4689
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1343
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1047
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4689
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1343
Składniki
Przygotowanie sosu śmietanowego: Do śmietany dodać sok z cytryny, cukier i szybko zamieszać do rozpuszczenia cukru, po czym wstawić do lodówki. Wykonanie obiadu: Kotlety dokładnie opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, posypać solą i pieprzem do smaku i rozbić tłuczkiem. Do bułki tartej wsypać przyprawę do gyrosa, wymieszać. Jajka rozbełtać z dodatkiem mleka, maczać kotlety i panierować z obu stron w przygotowanej bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na złoto, po czym odsączyć na ręczniku papierowy. Frytki upiec w piekarniku zgodnie z opisem na opakowaniu. Zaś owoce kiwi obrać , pokroić w plasterki. Na talerzu położyć listek sałaty, wyłożyć kotleta, frytki, plasterki kiwi które należy polać przed podaniem sosem śmietanowym. SMACZNEGO.