Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przygotowaniu, niewymagające specjalnego nakładu pracy, a urozmaici obiad.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 342
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 342
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 57
Składniki
Soczewicę opłukać na sicie, odcedzić. W rondlu, na rozgrzanym maśle, podsmażyć chwilę soczewicę. Zalać bulionem i gotować 10 minut. Dodać obraną i pokrojona w kostkę marchewkę. Gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Doprawić solą i pieprzem. Podbić śmietaną, wymieszać i zagotować. Kotlety delikatnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem oraz mąką, a następnie na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor. Przełożyć je na talerz. Na patelnie dodać pokrojone w kostkę boczek, cebulę i suszone pomidory. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Na talerz wyłożyć porcję soczewicy, na niej kotlet, całość udekorować boczkiem z pomidorami.