Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy z sosem serowym i pieczarkami

Kotlet schabowy z sosem serowym i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 567 Ocena: 4966

Dodano:

Odsłon: 745

Kiedy zostały nam schabowe z poprzedniego dnia albo znudziły nam się tradycyjne, polecam prosty sposób.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • Cebula
  • ½ kg pieczarek
  • 2 serki topione
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Obtaczamy w mące, zanurzamy w jajku i panierujemy bułce tartej.

  2. 3. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  3. 4. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 5. Do cebuli dodajemy pieczarki.
    6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  5. 7. Dokładamy serki i mieszamy do chwili rozpuszczenia.

  6. 8. Pieczarki układamy na kotletach.
    9. Danie gotowe.
    10. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 marca Schabik z pieczarkami w poniedziałek, jak najbardziej, po małym poście i lenistwie weekendowym ;)
Pyszne żarełko dla mnie i moich domowych "zwierzaków", a dnia wcześniejszego nic nie zostaje, no chyba, że zrobimy z 20 sztuk :D
Mniam, mniam, 7,p
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń