Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami, sałatką warzywną i papryczkami czereśniowymi.
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 144
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 150
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 204
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 144
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 150
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 204
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, odparowujemy i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy, sałatkę i papryczki czereśniowe.
Smacznego!!!