Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Kotlet schabowy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 25497

Dodano:

Odsłon: 12852

Duży, XXXL kotlet schabowy, zajmujący cały talerz :) na nim ziemniaki, surówka i czarne oliwki.

Składniki

  • 2 grubsze plastry schabu
  • jajka kurze 2 szt.
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • tłuszcz do smażenia
  • ziemniaki 0.5 kg.
  • czarne oliwki
  • surówka z kiszonej kapusty = (kapusta kiszona + drobno pokrojona cebulka + oliwa)
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlet schabowy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Przygotowanie

  1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy, zanurzamy w roztrzepanym, osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy (podwójne panierowanie). Tak przygotowane plastry naszego schabu układamy na gorącą, z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej i wymyte ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy, surówkę i czarne oliwki.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 19 grudnia 2017 Moje ulubione danie. Bomba smakowa. Zamieniłbym tylko czarne oliwki na kapary. Polecam na 100%.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń