Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Duży, XXXL kotlet schabowy, zajmujący cały talerz :) na nim ziemniaki, surówka i czarne oliwki.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4728
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418528
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4728
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418528
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy, zanurzamy w roztrzepanym, osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy (podwójne panierowanie). Tak przygotowane plastry naszego schabu układamy na gorącą, z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej i wymyte ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy, surówkę i czarne oliwki. Smacznego :)