Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kotlety schabowe, panierowane w bułce tartej i jajku, podane z ziemniakami i buraczkami.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336552
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3237
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422302
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2314
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336552
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3237
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422302
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2314
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy wegetą i pieprzem ziołowym. Tak przygotowane plastry schabu zawijamy w spożywczą folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie panierujemy każdy plaster schabu w jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, oraz do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy buraczki, oraz ziemniaki. Ugotowane buraczki obieramy, trzemy na tarce i podsmażamy z drobno pokrojoną cebulką, doprawiamy solą i pieprzem. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i buraczkami. Smacznego!!!