Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz tradycyjny schabowy, podany z ziemniakami i sałatką ze słoja, zrobioną z szatkowanej kapusty, papryk, ogórka, cebuli i marchwi.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 467
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 807
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 467
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 807
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy (podwójne panierowanie). Tak przygotowane plastry schabu smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem i z warzywną sałatką. Smacznego !!!