Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasz tradycyjny schabowy, podany z ziemniakami i sałatką ze słoja, zrobioną z szatkowanej kapusty, papryk, ogórka, cebuli i marchwi.
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1613
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 150
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepi...
Odsłon: 20947
Faworki z piwem są maksymalnie proste i powstają wyłącznie z 3 składników! Wy...
Odsłon: 1613
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 150
Szukasz alternatywy dla tradycyjnych słodyczy? Koniecznie sprawdź nasz przepi...
Odsłon: 20947
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy (podwójne panierowanie). Tak przygotowane plastry schabu smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami posypanymi koperkiem i z warzywną sałatką. Smacznego !!!