Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone kotlety schabowe podane z ziemniakami i surówką z pomidorów, cebuli i śmietany.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1361
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Surówka z pomidorów, cebuli i śmietany: wymyte pomidory i cebulę kroimy w kostkę, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, dodajemy 2 łyżki śmietany, mieszamy.
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy pieprzami i solą. Panierujemy w bułce tartej i roztrzepanym jajku. Na rozgrzanej patelni z tłuszczem, smażymy kotlety na rumiany kolor z obu stron. W między czasie gdy smażą się kotlety, gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki, gdy ziemniaki się ugotują odlewamy je z wody, odparowujemy. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i surówką z pomidorów, cebuli i śmietany.. Smacznego!!!