Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy, ziemniaki,sałatka warzywna ze słoika.

Kotlet schabowy, ziemniaki,sałatka warzywna ze słoika.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 25501

Dodano:

Odsłon: 718

Nasz tradycyjny schabowy, tym razem z ziemniakami i sałatką warzywną ze słoja. Polecam :)

Składniki

  • schab 2 grubsze plastry
  • jajka kurze 2 szt.
  • Bułka tarta
  • ziemniaki 5 szt.
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • tłuszcz do smażenia
  • sałatka ze słoika (ogórek, papryka, cebula, czosnek w zalewie słodko kwaśnej)
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlet schabowy, ziemniaki,sałatka warzywna ze słoika.

Przygotowanie

  1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy (podwójne panierowanie).

  2. Tak przygotowane plastry naszego schabu układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, tłuczemy.

  3. Ziemniaki wkładamy na talerz, obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i sałatkę z ogórka, papryki, cebuli i czosnku.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń