Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kotlety słoneczne to mistrzostwo świata! Minimum składników, niepowtarzany smak i aromat. Robi się je bardzo szybko. Najlepiej smakują na świeżo, od razu po przyrządzeniu.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14342
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14342
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Składniki
Filety z kurczaka rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Kotlety panierujemy w mące.
Do miseczki wbijamy jajka. Roztrzepujemy je widelcem. Kotlety zanurzamy w rozbełtanych jajkach.
Patelnię rozgrzewamy z odrobiną oleju. Kotlety w jajku kładziemy na patelnię, zalewamy pozostałą częścią rozbełtanych jajek. Smażymy na złoty kolor.
Kotlety słoneczne smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.