Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kotlety słoneczne to mistrzostwo świata! Minimum składników, niepowtarzany smak i aromat. Robi się je bardzo szybko. Najlepiej smakują na świeżo, od razu po przyrządzeniu.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 308
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 715
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 734
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 308
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 715
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 734
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 32
Składniki
Filety z kurczaka rozbijamy tłuczkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Kotlety panierujemy w mące.
Do miseczki wbijamy jajka. Roztrzepujemy je widelcem. Kotlety zanurzamy w rozbełtanych jajkach.
Patelnię rozgrzewamy z odrobiną oleju. Kotlety w jajku kładziemy na patelnię, zalewamy pozostałą częścią rozbełtanych jajek. Smażymy na złoty kolor.
Kotlety słoneczne smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.