Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycący, rozgrzewający i treściwy obiad pomysł na obiad.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 883
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1042
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2083
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 883
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1042
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2083
Składniki
Dynię umyć, odciąć końce, obrać, pokroić w dużą kostkę. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć dynię. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz oraz curry. Dusić przez ok 15 minut, raz na jakiś czas mieszając.
Pora umyć, odkroić końce, pokroić w talarki. Pora dodać do dyni, dodać łyżkę miodu - wymieszać. Warzywa dusić przez kolejne 10 minut i odstawić.
Pierś z indyka pokroić na kotlety o wadze ok 100 g. W głębokim talerzu wymieszać mąkę, paprykę oraz sól. Kotlety panierować w przygotowanej mieszance i smażyć na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.
Przygotować sos łącząc ze sobą w rondelku śmietanę, bulion oraz przecier pomidorowy. Chwilę gotować. Następnie dodać mąkę ziemniaczaną. Stale mieszając doprowadzić do zagotowania. Wszystko podawać razem na talerzu. Smacznego! :)