Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakby tu wam opisać hmm, powiem tyle te kotlety o wiele bardziej nam smakują niż ze schabu, nie wiem czy kogoś przekonam ale dla nas one są bardziej soczyste i pyszne. Jeśli was przekonałam zapraszam po przepis na mojego bloga.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37682
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3662
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 25
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37682
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3662
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 25
Składniki
Mięso z łopatki wieprzowej pokroić w paski około 2 cm. Następnie rozbić tłuczkiem do kotletów, posolić i obsypać pieprzem z każdej strony.
Przygotować bułkę tartą, jajka roztrzepać widelcem można jeszcze trochę posolić. Na patelni rozpuścić smalec, kotleta zanurzyć w jajku następnie w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na średnim ogniu.
Obiad podałam z ziemniakami oraz swoimi ogórkami korniszon.