Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakby tu wam opisać hmm, powiem tyle te kotlety o wiele bardziej nam smakują niż ze schabu, nie wiem czy kogoś przekonam ale dla nas one są bardziej soczyste i pyszne. Jeśli was przekonałam zapraszam po przepis na mojego bloga.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4061
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415932
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4061
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415932
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2727
Składniki
Mięso z łopatki wieprzowej pokroić w paski około 2 cm. Następnie rozbić tłuczkiem do kotletów, posolić i obsypać pieprzem z każdej strony.
Przygotować bułkę tartą, jajka roztrzepać widelcem można jeszcze trochę posolić. Na patelni rozpuścić smalec, kotleta zanurzyć w jajku następnie w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na średnim ogniu.
Obiad podałam z ziemniakami oraz swoimi ogórkami korniszon.