Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet z łopatki.

Kotlet z łopatki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 566 Ocena: 3271

Dodano:

Odsłon: 6988

Jakby tu wam opisać hmm, powiem tyle te kotlety o wiele bardziej nam smakują niż ze schabu, nie wiem czy kogoś przekonam ale dla nas one są bardziej soczyste i pyszne. Jeśli was przekonałam zapraszam po przepis na mojego bloga.

Składniki

  • 800 g łopatki wieprzowej chudej,
  • sól,
  • pieprz czarny,
  • 1,5 kostki smalcu,
  • 4 - 5 jajek ( zależy od wielkości ),
  • bułka tarta.
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlet z łopatki.

Przygotowanie

  1. Mięso z łopatki wieprzowej pokroić w paski około 2 cm. Następnie rozbić tłuczkiem do kotletów, posolić i obsypać pieprzem z każdej strony.

  2. Przygotować bułkę tartą, jajka roztrzepać widelcem można jeszcze trochę posolić. Na patelni rozpuścić smalec, kotleta zanurzyć w jajku następnie w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano na średnim ogniu.

  3. Obiad podałam z ziemniakami oraz swoimi ogórkami korniszon.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń