Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś już niedziela został nam tydzień do świąt Wielkanocnych jejku jak ten czas leci tak niedawno były święta Bożego Narodzenia. No cóż czas ucieka nieubłagalnie, dziś na obiad przygotowałam nasz ulubiony kotlet z łopatki.
Przygotować mięso z łopatki pokroić je w plastry po dwa do trzech centymetrów, mięso można wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie. Następnie każdy z pokrojonych plastrów włożyć do woreczka ( wtedy w czasie ubijania mięso nie chlapie po całej kuchni ) i tłuczkiem do kotletów ubić jak najcieniej, układając na talerzu każdy ubity plaster posolić i posypać pieprzem.
Przygotować mięso z łopatki pokroić je w plastry po dwa do trzech centymetrów, mięso można wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie. Następnie każdy z pokrojonych plastrów włożyć do woreczka ( wtedy w czasie ubijania mięso nie chlapie po całej kuchni ) i tłuczkiem do kotletów ubić jak najcieniej, układając na talerzu każdy ubity plaster posolić i posypać pieprzem.
Kotlety jeszcze gorące z łopatki podałam z ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem i lekko polanym tłuszczem ze smażonych kotletów oraz jako surówka była sałata lodowa ze szczypiorem na słodko kwaśno ze śmietaną. Kotlety tak przyrządzone są bardzo soczyste a za sprawą smażenia na wolnym ogniu z wierzchu są mega chrupiące.
Tradycyjny sos mięsny z łopatki wieprzowej, pyszny, aromatyczny, świetnie sma...
Odsłon: 6873
W moim domu najczęstszą potrawą jaką gotuję to gulasz. Uwielbiam go, bo wysta...
Odsłon: 7589
Jak tam u was przy niedzieli obiadki ? U mnie na specjalne życzenie córki któ...
Odsłon: 1585
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 97
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 782
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 64
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 231
Chciałam podzielić się z wami przepisem na pyszną roladę drobiową. Rolada nad...
Odsłon: 97
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 782
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 64
Bigos z świeżej/słodkiej kapusty z kiełbasą i łopatką.
Odsłon: 231
Składniki
Przygotować mięso z łopatki pokroić je w plastry po dwa do trzech centymetrów, mięso można wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie. Następnie każdy z pokrojonych plastrów włożyć do woreczka ( wtedy w czasie ubijania mięso nie chlapie po całej kuchni ) i tłuczkiem do kotletów ubić jak najcieniej, układając na talerzu każdy ubity plaster posolić i posypać pieprzem.
Przygotować mięso z łopatki pokroić je w plastry po dwa do trzech centymetrów, mięso można wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie. Następnie każdy z pokrojonych plastrów włożyć do woreczka ( wtedy w czasie ubijania mięso nie chlapie po całej kuchni ) i tłuczkiem do kotletów ubić jak najcieniej, układając na talerzu każdy ubity plaster posolić i posypać pieprzem.
Kotlety jeszcze gorące z łopatki podałam z ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem i lekko polanym tłuszczem ze smażonych kotletów oraz jako surówka była sałata lodowa ze szczypiorem na słodko kwaśno ze śmietaną. Kotlety tak przyrządzone są bardzo soczyste a za sprawą smażenia na wolnym ogniu z wierzchu są mega chrupiące.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
Dania główne
Babcine gołąbki
Dania główne
Tarta z cukinią i bundzem
Dania główne
Roladki z kurczaka z pomidorem
Łopatka pieczona w kapuście kiszonej
mięso pieczone w kapuście jest przepyszne, kruche, miękkie i soczyste zawsze...
Odsłon: 64
Babcine gołąbki
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 106