Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś już niedziela został nam tydzień do świąt Wielkanocnych jejku jak ten czas leci tak niedawno były święta Bożego Narodzenia. No cóż czas ucieka nieubłagalnie, dziś na obiad przygotowałam nasz ulubiony kotlet z łopatki.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6098
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8566
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5897
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6098
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9092
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8566
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5897
Składniki
Przygotować mięso z łopatki pokroić je w plastry po dwa do trzech centymetrów, mięso można wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie. Następnie każdy z pokrojonych plastrów włożyć do woreczka ( wtedy w czasie ubijania mięso nie chlapie po całej kuchni ) i tłuczkiem do kotletów ubić jak najcieniej, układając na talerzu każdy ubity plaster posolić i posypać pieprzem.
Przygotować mięso z łopatki pokroić je w plastry po dwa do trzech centymetrów, mięso można wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie. Następnie każdy z pokrojonych plastrów włożyć do woreczka ( wtedy w czasie ubijania mięso nie chlapie po całej kuchni ) i tłuczkiem do kotletów ubić jak najcieniej, układając na talerzu każdy ubity plaster posolić i posypać pieprzem.
Kotlety jeszcze gorące z łopatki podałam z ziemniakami posypanymi świeżym koperkiem i lekko polanym tłuszczem ze smażonych kotletów oraz jako surówka była sałata lodowa ze szczypiorem na słodko kwaśno ze śmietaną. Kotlety tak przyrządzone są bardzo soczyste a za sprawą smażenia na wolnym ogniu z wierzchu są mega chrupiące.