Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowując dzisiejszy obiad nawet nie pomyślałam że z kotleta może wyjść takie cudo ni to mysz ni wiewiórka ? Sami oceńcie ja się po prostu śmieję że z jedzenia mogą wychodzić takie cuda. Ha ha może to będzie hit internetu co wy na to? Proszę o komentarze co wam przypomina ten kawałek kotleta? Fajnie będzie się pośmiać razem, w tym trudnym czasie nic innego nie pozostało jak się pośmiać, ale jestem pełna nadziei że jeszcze wszystko będzie dobrze.
Przygotować pierś z kurczaka, pokroić wzdłuż na cienkie kotlety (mi wyszło 10 sporych kotletów). Ja wiem że każdy potrafi usmażyć kotlety ale mimo to podzielę się z wami przepisem.
Jak już mamy przygotowane mięso na kotlety, wtedy każdy kawałek osobno ubić tłuczkiem do kotletów ( ja przygotowane mięso wkładam do woreczka i wtedy ubijam, nie rozpryskuje się po desce ). Ubite kotlety posolić przed samym smażeniem.
Gdy posolimy już kawałki kotletów, przygotować jajka roztrzepać je za pomocą widelca z odrobiną przyprawy z dodatkiem soli oraz przygotować bułkę tartą. Na patelnię wlać olej lub roztopić smalec ( ja osobiście kotlet z kurczaka wolę smażony na oleju ), zamoczyć kotlet w roztrzepanym jajku następnie w bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor ( nie dolewać oleju w czasie smażenia się kotletów ). Usmażone kotlety wyłożyć na talerz.
Obiad raczej niedzielny ale ja nie zwracam na to uwagi i robię kiedy najdzie nas ochota, a że mam swojskie zamrożone wyciągam dnia poprzedniego i wtedy działam. Obiad dziś podałam z ziemniakami i tłuszczem z kotletów oraz surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka i rzodkiewki ze śmietaną.
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 254
Bardzo mi się podobała sałatka zamieszczona na forum przez Smakera i postanow...
Odsłon: 254
Składniki
Przygotować pierś z kurczaka, pokroić wzdłuż na cienkie kotlety (mi wyszło 10 sporych kotletów). Ja wiem że każdy potrafi usmażyć kotlety ale mimo to podzielę się z wami przepisem.
Jak już mamy przygotowane mięso na kotlety, wtedy każdy kawałek osobno ubić tłuczkiem do kotletów ( ja przygotowane mięso wkładam do woreczka i wtedy ubijam, nie rozpryskuje się po desce ). Ubite kotlety posolić przed samym smażeniem.
Gdy posolimy już kawałki kotletów, przygotować jajka roztrzepać je za pomocą widelca z odrobiną przyprawy z dodatkiem soli oraz przygotować bułkę tartą. Na patelnię wlać olej lub roztopić smalec ( ja osobiście kotlet z kurczaka wolę smażony na oleju ), zamoczyć kotlet w roztrzepanym jajku następnie w bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor ( nie dolewać oleju w czasie smażenia się kotletów ). Usmażone kotlety wyłożyć na talerz.
Obiad raczej niedzielny ale ja nie zwracam na to uwagi i robię kiedy najdzie nas ochota, a że mam swojskie zamrożone wyciągam dnia poprzedniego i wtedy działam. Obiad dziś podałam z ziemniakami i tłuszczem z kotletów oraz surówka z kapusty pekińskiej, pomidora, ogórka i rzodkiewki ze śmietaną.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 27
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 350