Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to przed świętami zakupy, załatwianie spraw. Więc obiad późno ale jest w między czasie gotowałam też kapustę wigilijną przepis podam na pewno tylko nie wiem czy dziś czy juto ale postaram się jeszcze dziś.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3217
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3217
Składniki
Przygotować piersi z kurczaka, podzielić na części czyli pokroić na kotlety ( grubość dowolna ).
Następnie każdy kotlet osobno rozbić tłuczkiem do kotletów ( ja zawsze ubijam w woreczku wtedy się nie rozpryskuje ).
Przygotować bułkę tartą i jajka roztrzepać widelcem. Na patelni rozpuścić smalec, kotlety zanurzyć w jajku następnie w bułce tartej i ułożyć na rozgrzanym smalcu, smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Obiad podałam z ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty.