Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet z piersi kurczaka własnego brojler.

Kotlet z piersi kurczaka własnego brojler.

Autor:

Przepisów i artykułów: 559 Ocena: 3220

Dodano:

Odsłon: 207

Jak to przed świętami zakupy, załatwianie spraw. Więc obiad późno ale jest w między czasie gotowałam też kapustę wigilijną przepis podam na pewno tylko nie wiem czy dziś czy juto ale postaram się jeszcze dziś.

Składniki

  • 1 kg piersi z kurczaka,
  • 6 jajek,
  • bułka tarta,
  • sól,
  • pieprz,
  • 1,5 kostki smalcu
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlet z piersi kurczaka własnego brojler.

Przygotowanie

  1. Przygotować piersi z kurczaka, podzielić na części czyli pokroić na kotlety ( grubość dowolna ).

  2. Następnie każdy kotlet osobno rozbić tłuczkiem do kotletów ( ja zawsze ubijam w woreczku wtedy się nie rozpryskuje ).

  3. Przygotować bułkę tartą i jajka roztrzepać widelcem. Na patelni rozpuścić smalec, kotlety zanurzyć w jajku następnie w bułce tartej i ułożyć na rozgrzanym smalcu, smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.

  4. Obiad podałam z ziemniakami oraz surówką z kiszonej kapusty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 22 grudnia 2019 Miodzio, chciałoby się rzecz ;) Pyszne jedzonko :) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń