Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety a la ryba po grecku to mój zupełnie nowy pomysł na pyszny i prosty obiad. Kilka dni temu jadłam rybę po grecku i pomyślałam że fajnie smakowałby kotlet w podobnej wersji. Okazało się że jest to naprawdę super danie. Kotlet podałam z ziemniakami i z surówką. Polecam jeśli nie macie pomysłu na obiad.
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3869
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 999
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34233
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3869
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 999
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34233
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 575
Składniki
Filet z kurczaka kroję w plastry a następnie delikatnie rozbijam. Każdy kawałek mięsa przyprawiam sól, pieprz, papryka słodka oraz przyprawa do kurczaka. Filet kurczaka panieruję tradycyjnie: jajko, mąka oraz bułka tarta. Na patelni rozgrzewam olej a następnie dodaję cebulę pokrojony w drobną kostkę oraz por. Całość podsmażam około 5 minut a następnie dokładam warzywa starte na tarce o grubych oczkach: marchew, pietruszkę oraz seler. Całość podsmażam jeszcze kilka minut a następnie wszystkie warzywa przekładam do większego garnka. Zalewam wodą tak aby przykryła składniki a następnie całość duszę ok.15 minut. Należy sprawdzać czy warzywa są już miękkie. Pod koniec duszenia dodajemy przecier pomidorowy oraz przyprawy sól, papryka słodka i pieprz. Jeśli pozostaje nam nadmiar wody należy ją odlać. Na koniec delikatnie oprószam mąką i wszystko mieszam. Gdy warzywa są już prawie miękkie można usmażyć kotlety na rozgrzanym oleju z każdej strony kilka minut. Kotlety a la ryba po grecku są gotowe .Podałam je z ziemniakami i z surówką.