Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety brokułowo - twarogowe

Kotlety brokułowo - twarogowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 667 Ocena: 10532

Dodano:

Odsłon: 16865

smaczny pomysł na szybki bezmięsny obiad lub dodatek do mięsa

Składniki

  • brokuł ok. 40 - 50 dag
  • serek naturalny homogenizowany 15 - 20 dag
  • jajko 2
  • mąka pszenna ok. 1 szkl.
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka ostra
  • natka pietruszki
  • cebula 1 mała
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety brokułowo - twarogowe

Przygotowanie

  1. Brokuły umyć, podzielić na mniejsze części, gotować ok. 4-5 min. w osolonej wodzie. odcedzić, lekko przestudzić i zmiksować blenderem z serkiem na gładką masę.

  2. Do powstałej masy, dodać jajka, mąkę i drobno pokrojoną cebulę. Całość doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką, dodać natkę pietruszki i zioła prowansalskie, dokładnie wymieszać.
    Na rozgrzanej patelni smażyć z brokułowej masy placki średniej grubości po kilka minut z każdej strony, do zezłocenia się placków. Kotlety brokułowe można podawać z sosem pomidorowym, pieczarkowym, ketchupem lub sosem tzatzyki. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 26 czerwca 2015 Wyśmienite kotleciki. Z przyjemnością skosztowałabym choć kawałeczek :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń