Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny pomysł na szybki bezmięsny obiad lub dodatek do mięsa
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 281
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3860
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6214
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 281
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3860
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6214
Składniki
Brokuły umyć, podzielić na mniejsze części, gotować ok. 4-5 min. w osolonej wodzie. odcedzić, lekko przestudzić i zmiksować blenderem z serkiem na gładką masę.
Do powstałej masy, dodać jajka, mąkę i drobno pokrojoną cebulę. Całość doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką, dodać natkę pietruszki i zioła prowansalskie, dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni smażyć z brokułowej masy placki średniej grubości po kilka minut z każdej strony, do zezłocenia się placków. Kotlety brokułowe można podawać z sosem pomidorowym, pieczarkowym, ketchupem lub sosem tzatzyki. Smacznego :-)