Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny pomysł na szybki bezmięsny obiad lub dodatek do mięsa
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 82
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4178
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 34
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 82
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2815
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4178
Składniki
Brokuły umyć, podzielić na mniejsze części, gotować ok. 4-5 min. w osolonej wodzie. odcedzić, lekko przestudzić i zmiksować blenderem z serkiem na gładką masę.
Do powstałej masy, dodać jajka, mąkę i drobno pokrojoną cebulę. Całość doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką, dodać natkę pietruszki i zioła prowansalskie, dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni smażyć z brokułowej masy placki średniej grubości po kilka minut z każdej strony, do zezłocenia się placków. Kotlety brokułowe można podawać z sosem pomidorowym, pieczarkowym, ketchupem lub sosem tzatzyki. Smacznego :-)