Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny pomysł na szybki bezmięsny obiad lub dodatek do mięsa
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 166
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Brokuły umyć, podzielić na mniejsze części, gotować ok. 4-5 min. w osolonej wodzie. odcedzić, lekko przestudzić i zmiksować blenderem z serkiem na gładką masę.
Do powstałej masy, dodać jajka, mąkę i drobno pokrojoną cebulę. Całość doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką, dodać natkę pietruszki i zioła prowansalskie, dokładnie wymieszać. Na rozgrzanej patelni smażyć z brokułowej masy placki średniej grubości po kilka minut z każdej strony, do zezłocenia się placków. Kotlety brokułowe można podawać z sosem pomidorowym, pieczarkowym, ketchupem lub sosem tzatzyki. Smacznego :-)