Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Pyszne . Polecam
nóż, tłuczek, ręcznik papierowy, patelnia, naczynia do panierki, widelec,
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Piersi po oczyszczeniu i osuszeniu rozkroić , a następnie rozbić tłuczkiem na większe plastry , każdy oprószyć solą i pieprzem , na każdy położyć mocno zamrożony kawałek masła oraz plaster sera żółtego złożony na pół. Boki zawinąć do środka i zwinąć mięso w ścisły rulon. Oprószyć mąką, panierować w rozkłóconym jajku, następnie w bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Smażyć na maśle klarownym lub oleju. Podawać do drugiego dania. Ja podałam z ziemniakami oraz mizerią z ogórków zielonych . Smacznego
Przygotowanie kotletów.
Smażenie.
Kotlety gotowe do podania.