Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68076
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1963
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68076
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1963
Składniki
Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem na kotlety.Posypać solą i pieprzem.
Położyć po kawałku sera.
Zwinąć roladki, dokładnie podwijając końce.Spiąć za pomocą wykałaczek.
Umieścić mąkę, jajko i bułkę tartą w oddzielnych talerzach. Roladki dokładnie obtoczyć w mące, później w jajku a na koniec w bułce tartej.
Rozgrzać głęboki olej do temperatury 190 stopni i smażyć roladki. Piersi smażyć przez 8-10 minut lub do uzyskania złotej panierki.
Smacznego :)