Dania główne Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem na kotlety.Posypać solą i pieprzem.
Położyć po kawałku sera.
Zwinąć roladki, dokładnie podwijając końce.Spiąć za pomocą wykałaczek.
Umieścić mąkę, jajko i bułkę tartą w oddzielnych talerzach. Roladki dokładnie obtoczyć w mące, później w jajku a na koniec w bułce tartej.
Rozgrzać głęboki olej do temperatury 190 stopni i smażyć roladki. Piersi smażyć przez 8-10 minut lub do uzyskania złotej panierki.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

marynka89 03 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
prawdziwy de volaille nie ma ser tylko masło ewentualnie zioła w ostateczności, ale ten kotlecik też prezentuje się ciekawie4 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 08 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Coś dla mnie...107 Kto głosował? | Odpowiedz

anika80 07 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Pycha mam język do pasa, chyba dzisiaj też je zrobię107 Kto głosował? | Odpowiedz

czarne88 07 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
prawdziwy de volaille nie ma w sobie sera :D1 Kto głosował? | Odpowiedz

jagienkaaa 07 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Wygladaja oblednie!Ja jednak smaze ostatnio na klarowanym masle,chociaz wczesniej smazylam tak jak Ty w glebokim oleju.Niemniej na masle smaczniejsze,maja taki delikatny maslany posmak i sa delikatniejsze.Uwielbiam to danie!
23 Kto głosował? | Odpowiedz