Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie moi drodzy! Dzisiaj dzielę się przepisem na pyszne kotlety de volaille z żółtym serem i pieczarkami. Sam farsz jest tak pyszny, że mogłabym go zjeść bez niczego :) Polecam!
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231625
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4900
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36064
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1329
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231625
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4900
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36064
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1329
        
        
                Składniki
Pieczarki ścieram na tarce o dużych oczkach. Na patelni roztapiam masło, wrzucam cebulkę i podsmażam aż się zeszkli. Dorzucam pieczarki – wygląda, że jest ich dużo, ale za chwilę puszczą sok i ich objętość znacząco się zmniejszy.
Filety rozbijam przez folię, tak aby nie porozrywać mięsa, które jest bardzo delikatne.
Do pieczarkowego farszu – pieczarki są już miękkie – dodaję żółty ser i chwilę mieszam, tak aby się rozpuścił i ładnie scalił pieczarkową masę. Doprawiam do smaku i wyłączam gaz. Pozostawiam farsz do przestudzenia.
Następnie farsz nakładam na kotlety i mięso zawijam podobnie jak naleśniki. Gotowy kotlet dokładnie obtaczam w mące, rozkłóconych jajkach, bułce tartej i ponownie w jajku i bułce tartej – robię w ten sposób podwójną panierkę, aby były wyjątkowo chrupiąca.
Kotlety kładę na gorący olej na patelnię. Smażę na złoto odwracając kotlety co jakiś czas, aby równomiernie zrumieniły się ze wszystkich stron.
Następnie przekładam je do naczynia żaroodpornego i zapiekam 10-15 minut w 180 stopniach w piekarniku, najlepiej pod przykryciem.
Gotowe kotlety de volaille mają pyszną, chrupiącą panierkę, mięciutkie mięso i rozpływający się w ustach farsz :) Smacznego!!!