Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kotleciki drobiowe z pietruszką
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Bułkę namocz w zimnej wodzie
Cebulę posiekaj , podsmaż na złoty kolor na maśle klarowanym
Mięso z kurczaka umyj , wysusz
Mięso, odciśniętą bułkę i usmażoną cebulę , skręć maszynką o dużych oczkach . Dodaj jajko , przyprawy i pietruszkę . Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki .
Na talerz wysyp bułkę tartą , formuj kotlety i obtaczaj je w bułce .
Na patelni rozgrzej masło klarowane , obsmażaj kotlety z obu stron na złoty kolor .