Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kotleciki drobiowe z pietruszką
Przepis dnia
Obecnie trwa sezon na kalafior, który w w połączeniu z miętą, jogurtem i przy...
Odsłon: 2362
Szybkie i proste ciasto czekoladowe z espresso i dropsami czekoladowymi. Dzię...
Odsłon: 2620
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 161
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 997
Przepis dnia
Obecnie trwa sezon na kalafior, który w w połączeniu z miętą, jogurtem i przy...
Odsłon: 2362
Szybkie i proste ciasto czekoladowe z espresso i dropsami czekoladowymi. Dzię...
Odsłon: 2620
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 161
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 997
Składniki
Bułkę namocz w zimnej wodzie
Cebulę posiekaj , podsmaż na złoty kolor na maśle klarowanym
Mięso z kurczaka umyj , wysusz
Mięso, odciśniętą bułkę i usmażoną cebulę , skręć maszynką o dużych oczkach . Dodaj jajko , przyprawy i pietruszkę . Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki .
Na talerz wysyp bułkę tartą , formuj kotlety i obtaczaj je w bułce .
Na patelni rozgrzej masło klarowane , obsmażaj kotlety z obu stron na złoty kolor .