Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety drobiowe siekane przygotujesz jako alternatywa dla mielonych. Bardziej wyczuwalne mięso i sporo dodatków przypadną ci do gustu.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 83
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 83
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3325
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1167
Składniki
Filety z kurczaka oczyść z błonek i pokrój jak najdrobniej się da. Posól, popieprz z każdej strony i przełóż do dużej miski.
Przygotuj pozostałe składniki. Paprykę oczyść z gniazda nasiennego i posiekaj drobno. Przełóż do mięsa. Cebulę, pieczarki także pokrój. Dodaj do pozostałych składników.
Wszystkie składniki dopraw solą, pieprzem, papryką słodką w proszku, czosnkiem granulowanym i natką pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
Ser zetrzyj na tarce, dodaj do masy. Wbij jajka, dodaj mąkę pszenną i bułkę tartą. Wszystko wymieszaj dokładnie łyżką lub rękoma.
Olej rozgrzej na patelni, a następnie nakładaj masę z pomocą łyżki, formując małe niewielkie okrągłe kotlety. Smaż z obu stron na złoty kolor.