Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3760
Dodano: 18.02.2010
Odsłon: 4993
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Świeże liście bazylii kroimy drobniutko.
Z kotletami postępujemy standardowo, jak przy smażeniu kotletów w panierce z bułki tartej. A pokrojone liście bazylii umieszczamy w roztrzepanym jajku. Wtedy, w czasie obtaczania, liście przylgną i połączą się potem z panierką. Podczas jedzenia będziemy wyczuwać wspaniały smak świeżej bazylii:)
Na zdjęciu podane są w sosiku: - roztopione masło, łyżka serka mascarpone, mała łyżeczka koncentratu pomidorowego, troszkę kukurydzy, sól i gotowe:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

amidalla 19 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Sosik robi większą karierę niż ten kawałeczek mięska:) Ale macie rację, jest pyszny:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 19 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Szczególnie podoba mi się ten sosik...;)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
U mnie też kotlety drobiowe dziś były ;) ale bez bazylii, niestety. Bardzo podoba mi się Twój sos do tego dania :)0 Kto głosował? | Odpowiedz