Danie wygląda zwyczajnie, ale smak......................
Kotlety drobiowe z bazylią
Składniki
- 4 piersi z kurczaka
- świeża bazylia
- Jajko, bułka tarta
- sól, pieprz i słodka papryka
Składniki
- 4 piersi z kurczaka
- świeża bazylia
- Jajko, bułka tarta
- sól, pieprz i słodka papryka

Etapy przygotowania
Świeże liście bazylii kroimy drobniutko.
Z kotletami postępujemy standardowo, jak przy smażeniu kotletów w panierce z bułki tartej. A pokrojone liście bazylii umieszczamy w roztrzepanym jajku. Wtedy, w czasie obtaczania, liście przylgną i połączą się potem z panierką. Podczas jedzenia będziemy wyczuwać wspaniały smak świeżej bazylii:)
Na zdjęciu podane są w sosiku: - roztopione masło, łyżka serka mascarpone, mała łyżeczka koncentratu pomidorowego, troszkę kukurydzy, sól i gotowe:)
Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 110

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 397

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 167
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 110

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 397

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 167



Składniki
- 4 piersi z kurczaka
- świeża bazylia
- Jajko, bułka tarta
- sól, pieprz i słodka papryka
Świeże liście bazylii kroimy drobniutko.
Z kotletami postępujemy standardowo, jak przy smażeniu kotletów w panierce z bułki tartej. A pokrojone liście bazylii umieszczamy w roztrzepanym jajku. Wtedy, w czasie obtaczania, liście przylgną i połączą się potem z panierką. Podczas jedzenia będziemy wyczuwać wspaniały smak świeżej bazylii:)
Na zdjęciu podane są w sosiku: - roztopione masło, łyżka serka mascarpone, mała łyżeczka koncentratu pomidorowego, troszkę kukurydzy, sól i gotowe:)