Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie tych składników, to prawdziwe dzieło kulinarna. Tak dobrych kotletów jeszcze nie jadłam, dzielę się dziś z Wami genialnym przepisem na kotlety pod pierzynką.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 118
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22318
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 151
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 118
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22318
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 151
Składniki
1.Mięso myję, osuszam kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, panieruję w bułce tartej w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej. Kotlety smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Marchewki, pietruszki obieram, myję, ścieram na tarce o dużych oczkach. Warzywa solę, dodaję do cebuli i smażę. Po usmażeniu studzę, przekładam do naczynia, łączę z majonezem oraz ketchupem. Dokładnie mieszam, nakładam na każdy kotlet.
Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach, układam pokrojone na połówki pomidorki, posypuję wierzch kotletów. . Zapiekam w rozgrzanym piekarniku 5 minut w 180°C.
Kotlety gotowe. Smacznego