Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto by pomyślał, że popularny lek na gardło może być doskonałą przyprawą do mięs...
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 21
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 100
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 21
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 100
Składniki
Mięso mielimy w maszynce. Dodajemy świeżo posiekane zioła, starty żółty ser. Przyprawiamy masę solą i pieprzem.
Wyrabiamy mięso palcami i formujemy kotlety, które obtaczamy w owsianych otrębach. Smażymy z obu stron na łyżeczce oliwy lub oleju roślinnego.
Podajemy kotleciki z faszerowanymi warzywami pieczarkami, odrobiną żurawiny i łyżką pomidorowego sosu. Przepis na pieczarki faszerowane znajdziecie na blogu - link pod wpisem