Do góry

Dania główne Przepis na:

kotlety drobiowe z wątróbką

kotlety drobiowe z wątróbką

Autor:

Przepisów i artykułów: 100 Ocena: 482

Dodano:

Odsłon: 583

Lekko pikantne kotleciki

Składniki

  • 250g mięsa mielonego z kurczaka
  • 250g wątróbke z kurczaka
  • sól, pieprz, majeranek
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • mąka
  • kurkuma
  • Chili
  • cebula
  • Czosnek
  • musztarda
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
kotlety drobiowe z wątróbką

Przygotowanie

  1. Wątróbkę i cebulę drobno pokroić i przełożyć do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dodać drobno pokrojoną papryczkę chili.

    Dodać mięso mielone i wbić jajko. Doprawić solą, pieprzem, musztardą i majerankiem. Wyrobić mięso.

    Jeżeli masa będzie za rzadka dodać bułki tartej.

    Ulepić kotlety.

  2. w osobnym naczyniu wymieszać w proporcjach 1:1 bułkę tartą z mąką. Doprawić kurkumą.

    Kotlety obtoczyć w przygotowanej mieszance wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez 30-40 min.

    Najlepiej smakują z ziemniakami.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń