Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8435
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 516
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8435
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 516
Składniki
Wątróbkę i cebulę drobno pokroić i przełożyć do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dodać drobno pokrojoną papryczkę chili. Dodać mięso mielone i wbić jajko. Doprawić solą, pieprzem, musztardą i majerankiem. Wyrobić mięso. Jeżeli masa będzie za rzadka dodać bułki tartej. Ulepić kotlety.
w osobnym naczyniu wymieszać w proporcjach 1:1 bułkę tartą z mąką. Doprawić kurkumą. Kotlety obtoczyć w przygotowanej mieszance wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez 30-40 min. Najlepiej smakują z ziemniakami. Smacznego