Dania główne Przepis na:
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Wątróbkę i cebulę drobno pokroić i przełożyć do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i dodać drobno pokrojoną papryczkę chili.
Dodać mięso mielone i wbić jajko. Doprawić solą, pieprzem, musztardą i majerankiem. Wyrobić mięso.
Jeżeli masa będzie za rzadka dodać bułki tartej.
Ulepić kotlety.
w osobnym naczyniu wymieszać w proporcjach 1:1 bułkę tartą z mąką. Doprawić kurkumą.
Kotlety obtoczyć w przygotowanej mieszance wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni przez 30-40 min.
Najlepiej smakują z ziemniakami.
Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)