Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z piekarnika to zdrowsza i smaczna odmiana dla smażonych kotletów. Kotlety z mięsa mielonego napełniłam czerwoną papryką, cukinią i cebulą.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
Mielone mięso wieprzowe wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy. Dokładnie mieszamy. Cebulę i czosnek obieramy. Z papryki i obranej cukinii pozbywamy się gniazda nasiennego. Warzywa myjemy. Paprykę czerwoną, obraną cebulę i cukinię kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju, rozgrzewamy. Wrzucamy warzywa, dodajemy sól i przeciśniętą przez praskę czosnek. Chwilkę smażymy, około 5 minut na średnim ogniu, aż warzywa lekko zmiękną. Na blaszkę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia. Z mięsa formujemy kulki wielkości większej mandarynki, układamy na blaszkę, na środku robimy wgłębienie. Na mięso wykładamy warzywny farsz, następnie ser mozzarella. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach góra dół. KOTLETY DRWALA z papryką, cukinią i serem gotowe do zajadania.