Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, piąteczek dzisiaj mamy Już niedługo większość z Was rozpocznie wolny weekend. Zapewne coś szybkiego i prostego na obiad byście chcieli ugotować, więc przeglądając swojego bloga natknęłam się na przepis, na kotlety gryczane. Możecie zjeść je solo lub w towarzystwie ulubionej surówki czy z sosem np.pieczarkowym, polecam
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 641
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 302
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 641
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 302
Składniki
Zagotowujemy szklankę wody, wsypujemy kaszę i gotujemy na sypko. Odstawiamy do wystygnięcia.
Przepuszczamy razem z serem przez maszynkę do mielenia. Ja miele dwa razy, ale nie jest to konieczne. Dodajemy jajko, sól i pieprz oraz zieleninę, W moim przypadku był to koperek. Wyrabiamy na gładką masę i formujemy zgrabne kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony do zrumienienia.
Podajemy z dowolnym sosem, np. sosem grzybowym lub pomidorowym. Znakomicie smakują również w połączeniu z duszoną rybą lub dowolnym gulaszem albo po prostu z ulubioną surówką.