Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam, piąteczek dzisiaj mamy Już niedługo większość z Was rozpocznie wolny weekend. Zapewne coś szybkiego i prostego na obiad byście chcieli ugotować, więc przeglądając swojego bloga natknęłam się na przepis, na kotlety gryczane. Możecie zjeść je solo lub w towarzystwie ulubionej surówki czy z sosem np.pieczarkowym, polecam
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1449
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 79
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12265
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1449
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 79
Składniki
Zagotowujemy szklankę wody, wsypujemy kaszę i gotujemy na sypko. Odstawiamy do wystygnięcia.
Przepuszczamy razem z serem przez maszynkę do mielenia. Ja miele dwa razy, ale nie jest to konieczne. Dodajemy jajko, sól i pieprz oraz zieleninę, W moim przypadku był to koperek. Wyrabiamy na gładką masę i formujemy zgrabne kotleciki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony do zrumienienia.
Podajemy z dowolnym sosem, np. sosem grzybowym lub pomidorowym. Znakomicie smakują również w połączeniu z duszoną rybą lub dowolnym gulaszem albo po prostu z ulubioną surówką.