Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki przepis na kotlety z kaszy gryczanej. Są idealne dla wegetarian, ale zasmakują także mięsożercom. Jeśli przepadasz za ziołami, możesz do masy dodać natkę pietruszki lub koperek. Placki najlepiej smakują podane z klasyczną mizerią lub sosem tzatziki.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1298
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 819
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1427
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1298
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 819
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1427
Składniki
Kaszę gryczaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
W dużej misce umieść ser, ugotowaną i ostudzoną kaszę, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Całość dokładnie ze sobą wymieszaj, do połączenia się składników.
Z powstałej masy twórz w dłoniach okrągłe kotlety. Smaż z obu stron na rozgrzanym maśle do zarumienienia.