Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, zdrowy, tani dodatek do miesnego obiadu lub samodzielne bezmięsne danie
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 801
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 801
Składniki
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie, przestudzić, dodać twaróg i wszystko zmiksować blenderem. Dodać jajko, sól i przyprawy, wymieszać.
Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z dwóch stron na średnim ogniu, do zbrązowienia.
Kotlety smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Podałam je z sosem pieczarkowym i fasolką szparagową z prażonymi ziarnami słonecznika. Smacznego :-)