Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, zdrowy, tani dodatek do miesnego obiadu lub samodzielne bezmięsne danie
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6442
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2046
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6442
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2046
 
         
         
                Składniki
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie, przestudzić, dodać twaróg i wszystko zmiksować blenderem. Dodać jajko, sól i przyprawy, wymieszać.
Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z dwóch stron na średnim ogniu, do zbrązowienia.
Kotlety smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Podałam je z sosem pieczarkowym i fasolką szparagową z prażonymi ziarnami słonecznika. Smacznego :-)