Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety gryczano - twarogowe

Kotlety gryczano - twarogowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 10332

Dodano:

Odsłon: 3027

smaczny, zdrowy, tani dodatek do miesnego obiadu lub samodzielne bezmięsne danie

Składniki

  • kasza gryczana 10 dag
  • twaróg półtłusty 10 dag
  • jajko 1
  • sól, pieprz, zioła prowansalskie, tymianek
  • bułka tarta do obtoczenia
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie, przestudzić, dodać twaróg i wszystko zmiksować blenderem. Dodać jajko, sól i przyprawy, wymieszać.

  2. Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z dwóch stron na średnim ogniu, do zbrązowienia.

  3. Kotlety smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Podałam je z sosem pieczarkowym i fasolką szparagową z prażonymi ziarnami słonecznika. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń