Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny, zdrowy, tani dodatek do miesnego obiadu lub samodzielne bezmięsne danie
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11205
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 342
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 389
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11205
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 342
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 389
Składniki
Kaszę ugotować w lekko osolonej wodzie, przestudzić, dodać twaróg i wszystko zmiksować blenderem. Dodać jajko, sól i przyprawy, wymieszać.
Formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć z dwóch stron na średnim ogniu, do zbrązowienia.
Kotlety smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Podałam je z sosem pieczarkowym i fasolką szparagową z prażonymi ziarnami słonecznika. Smacznego :-)