Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne danie. Można zrobić dzień wcześniej przed imprezą.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 751
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5438
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9265
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 144
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 100
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 751
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5438
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9265
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 144
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 100
Składniki
Mięso podzielić na kotlety. Delikatnie rozbić i oprószyć solą i ziołami prowansalskimi. Wstawić na ok 30 min do lodówki. Jajka roztrzepać w miseczce. Kolejno kotlety obtaczać w mące i maczać w jajku. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Odkładać na papierowy ręcznik. Przecier pomidorowy zagotować z cebula pokrojoną w piórka. Dodać listek laurowy, pieprz ziarnisty , kulki ziela angielskiego, cukier. Gotować do miękkości cebuli. Następnie dodać słoiczek pikli ogórkowych ( z sosem ) i jeszcze krótko zagotować. Mięso ułożyć w salaterce i zalać zalewą. Odstawić na noc. Smacznego.