Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne danie. Można zrobić dzień wcześniej przed imprezą.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8986
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6367
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8986
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6367
Składniki
Mięso podzielić na kotlety. Delikatnie rozbić i oprószyć solą i ziołami prowansalskimi. Wstawić na ok 30 min do lodówki. Jajka roztrzepać w miseczce. Kolejno kotlety obtaczać w mące i maczać w jajku. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Odkładać na papierowy ręcznik. Przecier pomidorowy zagotować z cebula pokrojoną w piórka. Dodać listek laurowy, pieprz ziarnisty , kulki ziela angielskiego, cukier. Gotować do miękkości cebuli. Następnie dodać słoiczek pikli ogórkowych ( z sosem ) i jeszcze krótko zagotować. Mięso ułożyć w salaterce i zalać zalewą. Odstawić na noc. Smacznego.