Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne danie. Można zrobić dzień wcześniej przed imprezą.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74351
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2352
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3519
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4295
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74351
Składniki
Mięso podzielić na kotlety. Delikatnie rozbić i oprószyć solą i ziołami prowansalskimi. Wstawić na ok 30 min do lodówki. Jajka roztrzepać w miseczce. Kolejno kotlety obtaczać w mące i maczać w jajku. Smażyć na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor. Odkładać na papierowy ręcznik. Przecier pomidorowy zagotować z cebula pokrojoną w piórka. Dodać listek laurowy, pieprz ziarnisty , kulki ziela angielskiego, cukier. Gotować do miękkości cebuli. Następnie dodać słoiczek pikli ogórkowych ( z sosem ) i jeszcze krótko zagotować. Mięso ułożyć w salaterce i zalać zalewą. Odstawić na noc. Smacznego.