Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdjęcie niezbyt udane, ale kotlety naprawdę smaczne, w 100% wegetariańskie, smakowały nawet mięsożercom :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10555
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5338
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12968
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4708
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10555
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5338
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12968
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4708
Składniki
1. kaszę jaglaną zalać gorącą wodą, odcedzić, przepłukać zimną, potem znów gorącą i zimną (te zabiegi po to, żeby nie była gorzka), zalać gorącą wodą, dodać łyżkę jarzynki, gotować na małym ogniu do miękkości, w czasie gotowania woda musi odparować, kasza powinna być sucha, wystudzić, 2. pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, na oleju poddusić pokrojona w drobna kosteczkę cebulę, dodać pieczarki, dusić do odparowania wody, wystudzić, 3. połączyć zimna kaszę z pieczarkami, dodaj jajko, doprawić pieprzem i solą, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na małym ogniu, na oleju, 4. cebule i czosnek pokroić, poddusić na oleju, dodać bulion warzywny i koncentrat, gotować ok 20 min, zaprawić mąką, doprawić do smaku, ja swój sos zmiksowałam, był idealnie gładki, podawać z surówka, smacznego