Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdjęcie niezbyt udane, ale kotlety naprawdę smaczne, w 100% wegetariańskie, smakowały nawet mięsożercom :)
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 123
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 213
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 61
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 123
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 213
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 61
Składniki
1. kaszę jaglaną zalać gorącą wodą, odcedzić, przepłukać zimną, potem znów gorącą i zimną (te zabiegi po to, żeby nie była gorzka), zalać gorącą wodą, dodać łyżkę jarzynki, gotować na małym ogniu do miękkości, w czasie gotowania woda musi odparować, kasza powinna być sucha, wystudzić, 2. pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, na oleju poddusić pokrojona w drobna kosteczkę cebulę, dodać pieczarki, dusić do odparowania wody, wystudzić, 3. połączyć zimna kaszę z pieczarkami, dodaj jajko, doprawić pieprzem i solą, formować kotlety, obtaczać w bułce tartej, smażyć na małym ogniu, na oleju, 4. cebule i czosnek pokroić, poddusić na oleju, dodać bulion warzywny i koncentrat, gotować ok 20 min, zaprawić mąką, doprawić do smaku, ja swój sos zmiksowałam, był idealnie gładki, podawać z surówka, smacznego