Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jaglano-gryczane

Kotlety jaglano-gryczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 270

Dodano:

Odsłon: 1046

Jarskie kotlety z kaszy

Składniki

  • Ugotowana kasza jaglana, 300 g
  • Ugotowana kasza gryczana, 120 g
  • Jajko, 1 szt.
  • Posiekany szczypiorek, ok. 3 łyżki
  • Pomidory suszone, 5 szt.
  • Por, biała część, 100 g
  • Olej do smażenia
  • Przyprawy: pieprz, oregano, papryka ostra w proszku
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety jaglano-gryczane

Przygotowanie

  1. Szczypiorek siekamy, por siekamy i sparzamy wrzątkiem. Pomidory kroimy na kawałki.
    Mieszamy oba rodzaje kasz.

  2. Do kasz dodajemy szczypiorek, por, pomidory oraz przyprawy. Wbijamy jajko i mieszamy wszystko razem na jednolitą masę. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń