Do góry

Dania główne Przepis na:

kotlety jagnięce z czosnkiem i rozmarynem

kotlety jagnięce z czosnkiem i rozmarynem

Autor:

Przepisów i artykułów: 140 Ocena: 990

Dodano:

Odsłon: 299

delikatne, soczyste mięso, pachnące czosnkiem i rozmarynem

Składniki

  • kotlety jagnięce (o grubości około 2-2,5 cm) - 8 szt
  • czosnek - 8-10 ząbków
  • rozmaryn - 3 gałązki
  • masło klarowane - 2 łyżki
  • białe wytrawne wino - pół szklanki
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe drogie
Reklama
Reklama
kotlety jagnięce z czosnkiem i rozmarynem

Przygotowanie

  1. Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem, odstawić na 10-15 minut. Na dużej patelni rozgrzać masło, wrzucić czosnek i rozmaryn, kłaść kotlety i smażyć na umiarkowanie dużym ogniu do zrumienienia, około 3 minuty. Kotlety obrócić i smażyć kolejne 3-4 minuty.
    Usmażone mięso przełożyć na talerze.

  2. Na patelnię wlać wino, zdeglasować wszelkie przypieczone kawałki przyklejone do dna. Gotować około 1-2 minuty. Kotlety jagnięce polać sosem z patelni i natychmiast podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń