Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne, soczyste mięso, pachnące czosnkiem i rozmarynem
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5419
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5333
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1833
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5419
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1780
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5333
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1833
Składniki
Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem, odstawić na 10-15 minut. Na dużej patelni rozgrzać masło, wrzucić czosnek i rozmaryn, kłaść kotlety i smażyć na umiarkowanie dużym ogniu do zrumienienia, około 3 minuty. Kotlety obrócić i smażyć kolejne 3-4 minuty. Usmażone mięso przełożyć na talerze.
Na patelnię wlać wino, zdeglasować wszelkie przypieczone kawałki przyklejone do dna. Gotować około 1-2 minuty. Kotlety jagnięce polać sosem z patelni i natychmiast podawać.