Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne, soczyste mięso, pachnące czosnkiem i rozmarynem
Bajaderkowa kostka to taka mała wariacja na temat właśnie wspomnianych bajade...
Odsłon: 685
Bajaderkowa kostka to taka mała wariacja na temat właśnie wspomnianych bajade...
Odsłon: 1452
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 87
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 87
Składniki
Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem, odstawić na 10-15 minut. Na dużej patelni rozgrzać masło, wrzucić czosnek i rozmaryn, kłaść kotlety i smażyć na umiarkowanie dużym ogniu do zrumienienia, około 3 minuty. Kotlety obrócić i smażyć kolejne 3-4 minuty. Usmażone mięso przełożyć na talerze.
Na patelnię wlać wino, zdeglasować wszelkie przypieczone kawałki przyklejone do dna. Gotować około 1-2 minuty. Kotlety jagnięce polać sosem z patelni i natychmiast podawać.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Bigos z młodej kapusty
Dania główne
Pierogi lubelskie
Dania główne
Siekane kotlety rybne
Dania główne
Schab w mleku i cebuli
Bigos z młodej kapusty
Polecam bigos z młodej białej kapusty który uwielbia moja rodzinka. Młoda kap...
Odsłon: 51
Pierogi lubelskie
Takie pierogi często robiła moja mama i babcia. Świetna alternatywa dla piero...
Odsłon: 4760