Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatne, soczyste mięso, pachnące czosnkiem i rozmarynem
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10998
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4888
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1019
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9490
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1411
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10998
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4888
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1019
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9490
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1411
Składniki
Jagnięcinę doprawić solą i pieprzem, odstawić na 10-15 minut. Na dużej patelni rozgrzać masło, wrzucić czosnek i rozmaryn, kłaść kotlety i smażyć na umiarkowanie dużym ogniu do zrumienienia, około 3 minuty. Kotlety obrócić i smażyć kolejne 3-4 minuty. Usmażone mięso przełożyć na talerze.
Na patelnię wlać wino, zdeglasować wszelkie przypieczone kawałki przyklejone do dna. Gotować około 1-2 minuty. Kotlety jagnięce polać sosem z patelni i natychmiast podawać.