Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fajne sycące danie na bazie jaj gotowanych na twardo. Idealne na piątkowy obiad lub jako dodatek do kotletów. Z przepisu wyjdą 4 duże kotlety.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1297
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 728
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4548
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 1297
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 728
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4548
Składniki
1. Gotuje jaja na twardo ok. 10 min. 2. Po ostygnięciu obieram ze skorupek i siekam (można zmielić na maszynce do mielenia mięsa). 3. Do posiekanych jaj dodaję surowe jajko, garść bułki tartej, sól, pieprz, szczypiorek. 4. Masę wyrabiam jak na kotlety mielone, smakuję i ewentualnie przyprawiam do smaku. 5. W rękach formuję kotlety i obtaczam je w bułce tartej. 6. Na patelni rozgrzewam oliwę i piekę kotlety ok. 5-10 min.