Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 966
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 800
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2270
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2272
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1021
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 966
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 800
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 2270
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 2272
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 1021
Składniki
6 Jajek ugotować w osolonej wodzie na twardo i ostudzone zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Paprykę, natkę pietruszki i świeży szpinak drobno pokroić i dodać do startych jajek. Mrożony szpinak rozmrozić i dodać do startych jajek.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać do pozostałych składników.
Namoczona bułkę w mleku oraz 1 surowe jajko dodać do pozostałych składników. Wymieszać. W zależności od konsystencji można dodać łyżkę bułki tartej do środka.
Formujemy kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania z każdej strony złotego wyglądu.
Kotlety można podawać z ziemniakami oraz surówką. Bardzo dobrze smakują na zimno. Nadają się jako dodatek do hamburgerów z warzywami i sosem. Smacznego!