Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie bezmięsne
Kotlety jajeczne to pomysł na smaczny obiad i wykorzystanie nadwyżki jaj. Dan...
Odsłon: 2654
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tyl...
Odsłon: 15778
Taki krupniczek każdy z przyjemnością zje zimową porą. Wspaniale smakuje oraz...
Odsłon: 420
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 136
Proponuję szybki i tani obiad dla rodziny gotowy w 15 minut, potrzebujemy tyl...
Odsłon: 15778
Taki krupniczek każdy z przyjemnością zje zimową porą. Wspaniale smakuje oraz...
Odsłon: 420
Lekka, owocowa sałatka z pyszną szynką wypełnioną puszystym, delikatnym serki...
Odsłon: 136
Składniki
6 Jajek ugotować w osolonej wodzie na twardo i ostudzone zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Paprykę, natkę pietruszki i świeży szpinak drobno pokroić i dodać do startych jajek. Mrożony szpinak rozmrozić i dodać do startych jajek.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać do pozostałych składników.
Namoczona bułkę w mleku oraz 1 surowe jajko dodać do pozostałych składników. Wymieszać. W zależności od konsystencji można dodać łyżkę bułki tartej do środka.
Formujemy kotleciki obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania z każdej strony złotego wyglądu.
Kotlety można podawać z ziemniakami oraz surówką. Bardzo dobrze smakują na zimno. Nadają się jako dodatek do hamburgerów z warzywami i sosem. Smacznego!
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryż z warzywami i kurczakiem
Dania główne
Jarmuż - klasyczny i wegański
Dania główne
Risotto z brokułami
Dania główne
Kebab w miseczce z tortilli
Ryż z warzywami i kurczakiem
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 154
Jarmuż - klasyczny i wegański
Jarmuż to wciąż u nas niedoceniane warzywo, choć należy do warzyw uprawianych...
Odsłon: 94